Nyborg Friskoles fritidsordning

tlf. 65 31 50 16

Holdning

Her kan børnene i stor udstrækning frit vælge,
hvad de vil lave.

Vi vægter, at børnenes fritid ikke er en forlængelse af skoletiden.

Nøgleordene er: Frihed under ansvar og tryghed.

På skoledage holder vi åbent

kl. 06.30-08.00 samt fra kl. 12.45-16.30

Fredag dog til kl. 16

På skoleferiedage er der åbent fra

kl. 06.30-16.30

Fredag dog til kl. 16

SFO’en er lukket

• SFO’en er lukket fra den 24/12 og dagene mellem jul og nytår. Vi åbner igen første skoledag i det nye år.
  • I år holder SFO sommerlukket i ugerne 29, 30 og 31
  • Fredagen efter Kristi Himmelfart.
  • Grundlovsdag.

Samarbejde

I de uger, hvor skolen holder lukket har SFO åbent. I uge 42, 7  og uge 2 i sommerferien holder vi åbent sammen med Åkanden (SFO fra Nyborg Private Realskole). Vi skiftes til at have åbent i ugerne og der er personale fra begge SFOer.

Vi samarbejder også med vores børnehave. Det er i juleferien, påskeferien og lidt i sommerferien. Vi er i SFOen de dage, med henblik på, at det er de rammer børnehaven børnene skal til at gå i efter sommerferien.

Ferieplanlægningssskema

I forbindelse med skoleferien vil alle modtage en tilmeldingssedel via skoleintra. Denne bedes udfyldes inden for tilmeldingsfristen, af hensyn til personale planlægningen.

Skiftetøj

Uanset årstiden er det en god ide at have et sæt skiftetøj i garderoben. Også strømper og undertøj.

Regntøj og gummistøvler

Det er en god ide at have regntøj liggende i garderoben, så kan vi også være udendørs i vådt vejr.

Indesko

Når børnene kommer i fridtidsordningen, skal de gå igennem garderoben i kælderen, hvor de skal huske at skifte til indesko.

Legeaftaler

Vi opfordre til at legeaftaler skal laves hjemmefra, da det ikke er alle forældre der kan kontaktes på arbejde. Derudover giver det en ro for barnet, hvis legeaftalen allerede er lavet.

Afsked

Inden barnet går hjem, skal barnet sige farvel til den voksne der krydser af.

Legetøj

Man må ikke medbringe eget legetøj i Regnbuen. Der arrangeres legetøjsdag ca 2 gang om året af lærerne i indskolingen.

Skole-hjem samtale

SFO deltager i skole-hjem samtaler i efteråret i alle indskolingsklasserne.

Dagligdagen
 Kl. 06.30

Børnene kan spise medbragt morgenmad, høre historie, spille et spil
eller få en hyggesnak, så dagen kan begynde i et roligt tempo.

– Der er ingen forplejning på morgenpasningen.

Kl. 08.15

Der kaldes til fælles morgensang for Indskolingen. 3 kl. går selv på mellemtrinet.

Kl. 12.45

Efter undervisningen går børnene op i SFO for at blive krydset ind i SFO.

Børnene kan vælge om de vil spiser deres eftermiddagsmadpakke nu eller om de vil vente.
På vores tavle kan børnene se, hvilke aktivitetstilbud der er for i dag.

Børnene vælger selv om de har lyst til de planlagte aktiviteter eller om de selv vil finde på en aktivitet. Børnene leger nu i hele indskolingen og SFOèns lokaler.

Der er altid mulighed for at komme udenfor, samt at vi bruger skoles sal i det omfang at det er muligt.

Når børnene bliver hentet eller bliver sendt hjem, skal barnet gå op i SFO og blive krydset ud.

Kl. 15.30

Bliver de forskellige aktiviteter lukket ned.

Kl. 16.30

SFO lukker. (fredag kl. 16.00)

Aktiviteter:
  • Regnbue Café: Den sidste mandag i hver måned holder vi cafè. Det vil være 3.kl. der står for cafeen, indkøbene og tilberedning af diverse retter.
  • Multisalen: Vi bruger, så tit og ofte vi kan, skolens gymnastiksal, når den ikke er optaget til anden undervisning.
  • Fodboldbanen: Om eftermiddagen er banen til vores rådighed, så de små kan spille frit.
  • Filmdag: I vinterhalvåret er der mulighed for at se film, hvis børnene ønsker det.
  • Turdag: Når tiden og vejret tillader det, tager vi på tur.
  • Legeplads: Det er frivilligt om børnene vil ud. For at trække børnene ud, er der hver dag afsat personale til at sætte nogle ting i gang på legepladsen. tingene kan være af meget forskellig art, afhængig af årstid og vejr.
  • Computerdag: 2. og 3. klasse har mulighed for at spille computer ca. 1 gang om ugen.
Traditioner
 Julehygge med forældre og børn

Eftermiddagsarrangement for børn og forældre. Hvor Regnbuen er vært med æbelskiver, gløgg og saftevand. Derudover synger vi  julens sange og 2 kl. går Lucia.

SFO og indskoling

SFO og indskoling tager fælles på lejrtur i maj måned. De sidste par år er turen gået til “Skovgården” ved Middelfart.

SFO-OL

I maj/juni måned afholder vi årets stor sports konkurence i samarbejde  Nyborg Private Realskoles (Åkanden). En sjov idrætsoplevelse, hvor børnene kommer igennem en masse forskellige aktiviteter.

Fastelavnsfest

SFO og indskolingen holder fælles fastelavnsfest. Vi afholder den i skoletiden, hvor vi vil “slå katten af tønden” og lave forskellige lege i salen.

Halloween

Et Amerikansk fænomen som vi har taget til os. I samarbejde med indskolingen, bliver skole og SFO forvandlet til et univers, der emmer af uhygge. Det hele kulminere med at børnene er klædt ud og laver slik eller ballade i de andre klasser på skolen.

Personale i SFO'en
  • Mia Lynge Andersen
    Pædagog, ansat 20 timer om uge i SFO og 10 timer i Indskolingen.
  • Gustav Førby Trentel
    Ungarbejder, har 5 timer om ugen.
  • Lone Hansen
    Medhjælper og ansat 18 timer om ugen
  • Susanne Cardel
    Medhjælper og ansat 20 timer om ugen i SFO
  • Birgitte Sørensen
    Medhjælper og har 20 timer om ugen i SFO.
  • Brian Klarskov Hansen
    Leder af Regnbuen, uddannet pædagog og er ansat 32 timer om ugen