Auditions til musikteater 2018

Fra 5. til 8.marts 2018 løber musikteaterugen af stablen. Men der har været gang i forberedelserne længe. Senest har der været afholdt auditions for at få udfyldt de vigtige poster indenfor skuespil og musik. De sidste pladser mangler stadig at blive udfyldt, men allerede nu ligner det et ualmindeligt stærkt hold, som sammen med resten af skolen er klar til at lave et brag af en forestilling.

Blokuge i uge 43
Hele skolen var nærmest på den anden ende i uge 43, da der blev afholdt blokuge på alle klassetrin. Der foregik mange interessante anderledes ting i de to afdelinger. Eksempelvis var der i børnemiljøet fokus på blandt andet kreativitet inden for emner som "Opfind nye lege" og "lav en skulptur over et eventyr". I ungemiljøet var der blandt andet deltagelse i en national aviskonkurrence og fokus på demokratiet i form af det kommende kommunalvalg. Der var blandt andet politisk debat i kirken med deltagelse af to af de yngste kandidater, der dygtigt debatterede og forklarede sig om de emner som interesserer eleverne mest. 10.kl lavede OSO-opgave, der blev præsenteret om torsdagen i multihallen. Der blev overalt på skolen arbejdet intenst i de anderledes dage.
Nyborg Friskole i EBs skolefodboldturnering
Igen i år deltog skolen på både drenge og pigesiden i Ekstra Bladets fodboldturnering. Igen i år blev det til et par flotte sejre i den indledende kamp, hvor drengene slog Birkhovedskolen 2-0 og piger først vandt uden kamp, men senere vandt en gyser mod Nymarkskolen med 3-2. Næste runde blev dog desværre endestationen for begge hold, da pigerne kom i menneskehænder mod et af de stærkeste hold på Fyn og måtte forlade banen med et klart nederlag til Hindsholmskolen fra Middelfart. Drengene tabte i en nervepirrende straffesparkskonkurrence til Danehofskolen. To ting er dog helt sikre og det er, at alle gav deres bedste indsats og at Træner Dan vil vende tilbage næste skoleår med to nye kampklare hold.
Nyt fra den internationale front
Som en del af friskolens internationale engagement har der været deltagelse i to internationale friendship weeks. I uge 40 rejste 10 elever fra 8.årgang til Salerno i Italien og i uge 44 var der langfart til Tokyo, hvor 8 elever fra 9.årgang deltog. Det var i begge tilfælde trætte, men yderst tilfredse elever, der returnerede til Nyborg efter 7 dages tætpakket kulturelt og socialt program. Der vil komme en mere omfattende reportage fra de to rejser i vores internationale sektion på hjemmesiden senere.