Loading...

Nyheder

Nyheder
Læs de seneste nyheder fra Nyborg Friskole
Nyt på Nyborg Friskole
Læs mere
Nu optager vi elever til 7. klasse (skoleåret 2023-24)
19. januar 2023

Nu optager vi elever til ny 7. klasse!

Nyborg Friskole er tosporet i udskolingen. Hvis du går i 6. klasse nu og gerne vil vide mere om 7. klasse på Nyborg Friskole, så kom til drop-in infomøde. Du kan vælge mellem tirsdag den 7/2 eller mandag den 27/2 - begge dage kl. 16.00 – 17.00.Her vil vi fortælle om vores skole, og hvad der skal ske de næste år. Måske vil du afslutte i vores kreative 10. klasse?OBS: Vi har kun få pladser tilbage i kommende 7. klasse. 
Læs mere
Nyt om den nye 10. klasse på Nyborg Friskole
07. oktober 2022

Forberedelserne til at genindføre 10. klasse på Nyborg Friskole er i fuld gang. Fyns Stiftstidende har den 6/10 bragt en artikel om det nye tiltag. Den kan læses her.

Interesserede kan læse mere her på hjemmesiden i kassen ”NY 10. klasse”. Her kan man også se den nye film om tankerne bag 10. klasse.

Hvis man vil vide mere, er man er velkommen til at kontakte skoleleder, Jesper Vognsgaard på jv@nyborgfriskole.dk

 
Læs mere
Frugtordning - frisk frugt til alle
06. oktober 2022
Fra skoleåret 2022-23 har vi fået tilskud fra EU, der sætter os i stand til at tilbyde alle elever et stykke gratis økologisk frugt i 170 ud af skoleårets 200 dage. Det vil være forskellige typer frugt afhængig af, hvad leverandøren kan skaffe og afhængig af årets gang. Vi både håber og tror på, at det bliver en god ordning, så alle børn får lidt sundt – hver dag. 
Læs mere
Ny tradition: Høstfest på Nyborg Friskole
15. september 2022
Lørdag den 10. september indbyder Nyborg Friskole til høstfest for første gang. I høstsangen over dem alle, Marken er mejet, står der ”Bind så korn i krans, hurra her til lands, slutter høsten altid med et gilde og en dans”. Denne sætning tager vi ganske alvorligt.Det er godt med traditioner, så har man nemlig noget at se frem til. Vores nye initiativ, Høstfesten skal gerne blive til en god og tilbagevendende tradition, hvor skolens elever, forældre og ansatte lukker portene op og byder indenfor til en høstfest. Det hele foregår lørdag den 10. september i tidsrummer 11.00 til 15.00. I disse fire timer vil der blive sat fokus på det gode liv og glæden ved at være sammen. Vi skal fejre den gode sommer og den gode høst!
Alle klasser (elever og forældre) vil være vært for både en aktivitet og en forplejning. Vi byder på alt fra andedam, guldgravning, ansigts- og stenmaling til diverse spil, konkurrencer, flødebollekast og gyseroplevelser i nonnegangen. Og så skal høsten naturligvis synges ind med et kæmpe fællessangskor. Hvis man bliver sulten, kan man se frem til forskellige salater, pølsehorn, mad-pandekager, pirogger og grillmad. Til dessert kan man f.eks. købe frugtsalat eller popkorn til kaffen. Alt overskud går til elevrådet.ALLE ER VELKOMNEGæster behøver ikke at have et særligt tilhørsforhold til Nyborg Friskole. Så tag gerne naboen, bedsteforældre eller vennerne med 😊LOPPEMARKEDHøstfesten inkluderer også et loppemarked. Rundt i gemmerne ligger der ganske givet mange ting, som vi ikke lige bruger, og som måske kan finde en ny ejermand, ejerdreng eller ejerpige. I bæredygtighedens tegn tror vi på, at det er godt for os alle og for klimaet, hvis vi også bruger høstfesten til at udveksle genstande, tøj, smykker, LP´er eller legetøj.10. KLASSE PÅ NYBORG FRISKOLEHvis du er interesseret i at høre mere om den nye 10. klasse, som genopstår til august 2023, har gruppen bag dette initiativ også stablet en bod på benene. Her kan du høre meget mere om tankerne bag et anderledes 10. klassesår, hvor elever kommer rigtig meget i spil og kan påvirke deres 10. skoleår på allerbedste vis.
Læs mere
COVID-19
11. marts 2020
Torsdag, den 12. marts 2020.Kære forældre !Som I højst sandsynligt er orienteret om gennem medierne, lukker vi fra mandag den 16. marts skolen ned i 14 dage. Vi følger derfor de råd og opfordringer, som blev givet ved Statsministerens pressemøde i går, hvor vi som skole vil blive lukket ned fra på mandag af frygt for spredningen og udbredelsen af Covid-19 / Coronavirus. Det er derfor meget væsentligt, at I stadig følger de almene sundhedsmæssige foranstaltninger og giver os besked, hvis I bliver smittet med Coronavirus eller kommer i karantæne efter Styrelsen for Patientsikkerheds anvisninger.Som skrevet på Intra har vi hårdt brug for en melding fra jer forældre, som er en del af et nationalt beredskab såsom ældrepleje, sygehusvæsenet mv., og dermed er nødsaget til at passe jeres arbejde. Vi indskærper, at det kun handler om et nødberedskab og altså IKKE omfatter alm. logistiske og lavpraktiske udfordringer med pasning.! På denne melding bedes I også angive det specifikke tidsrum I har behov for pasning. Beskeden gives til Kenneth Bukhave på Intra – så hurtigt som muligt. Vores skønne elever vil blive undervist hjemmefra af klassens lærere. Informationer omkring opgaver, læsning mv. vil blive sendt fra lærerne. På denne måde kan vi opretholde en hensigtsmæssig kontakt og undervisning af vores elever, og på bedst mulig måde sørge for, at eleverne holdes så aktive og læringsparate som muligt. Det gælder for næsten alle fag, men i første omgang undtager vi de praktisk-musiske fag og idræt, som der ikke vil kunne undervises i på en god måde hjemmefra.Dette vil kunne gøres på mange forskellige måder såsom:• Traditionelle materialer – kopi-ark mv. og andre fysiske eksemplarer.• Læsning.• Brug af forskellige online-portaler, google tools osv. (opdateret på ugeplaner) osv. Fra 5.- 9. klasse er eleverne rimelig velbevandret på google drev, ugeplaner, classroom mv.• Google Meet.Fysiske materialer vil kunne afhentes i de respektive klasselokaler torsdag fra 12.00-17.00 og fredag fra 08.15 – 17.00. For AUT.-elever er materialerne i Vinkelrummet i det ”nye” hus. Hvis der opstår udfordringer med dette, bedes I kontakte Mads Groth, Serviceleder på 81 51 20 23.I kan holde jer løbende opdateret på Intra, og hvis der skulle komme ændringer eller tilføjelser til ovenstående vil det blive informeret her. Det er vigtigt, at I holder jer orienteret. Vi håber, I vil fortsætte med at løfte denne vigtige samfundsopgave i fællesskab, og med et smil på læben, guide vores dejlige børn og elever samt hinanden rigtig godt igennem.Med venlig hilsen Kenneth Bukhave
Kontakt os